Categorien
Recepten
10

Met walnoot of okkernoot wordt meestal gedoeld op de vrucht van de gewone walnoten- of okkernotenboom . De walnoot is de bekendste onder de notensoorten. De walnoot komt in verschillende variaties vrijwel over de hele wereld voor. Uiteindelijk behoren ze allemaal tot dezelfde familie. De walnotenboom kan een hoogte van wel 30 meter bereiken. Als de vrucht rijp is, barst de huls open en wordt de eigenlijke walnoot zichtbaar. Wanneer de noot van de boom is verwijderd, wordt deze gewassen en gedroogd. Het drogen is een belangrijk proces omdat daar de houdbaarheid van de noot wordt bepaald.

 

Voedingsfeiten:

Walnoten staan bekend om de hoge concentratie omega-3 vetten.

Ieder dag een handjevol walnoten eten verbetert de bloeddruk en de elasticiteit van de bloedvaten.

 

Aandachtspunten bij kopen, bewaren en bereiden:

Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten bederven redelijk snel.

 

Voedingswaarde per 100 gram

Energetische voedingswaarde          2885 kj of 699 kcal

Eiwitten                                              15 gram

Koolhydraten                                     9 gram

Vetten                                                66 gram

Vitamines                                           B1, B2, B3, E en foliumzuur

Mineralen                                          

 

Past in dieet:

Mediterraan dieet: Ja

Paleodieet: Ja

Hormoonbalansdieet: Ja

Voeding tegen kanker: Ja

GI dieet: Ja

De voedselzandloper: Ja, aangeraden wordt dagelijks een handvol van deze noten te eten.

 

Onderzoeken:

 

 

 

 

Geplaatst in Categorie: Noten en zaden
Pagina: 1 van 1

Reacties

Er zijn geen reacties, wees de eerste om er een te plaatsen.

Plaats een reactie

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Website

Meest bekeken