Categorien
Recepten
10

Ingrediënten (4 personen)

3 eetlepels olie

60 gram blanke amandelen

8 lente-uitjes, gesneden, groen en wit apart

2 eetlepels kerriepoeder

100 gram gedroogde oranje linzen

200 gram kikkererwten uit een potje (iets meer is geen probleem)

6 dl groentebouillon

12 gedroogde abrikozen

400 – 500 gram snijbonen, in ruiten gesneden

2 dl kokosmelk

zout en peper

4 eetlepels gehakte koriander

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de amandelen goudbruin. Neem de amandelen uit de pan en fruit het wit van de lente-ui in de achtergebleven olie. Bak de kerriepoeder een minuut mee.

Voeg dan de linzen, kikkererwten en de bouillon toe en breng het aan de kook. Roer de abrikozen erdoor en laat het geheel op een zacht vuur 20 minuten stoven. Roer na ca. 5 minuten de snijbonen er door, zodat ze nog een kwartier meestoven.

Kook ondertussen de rijst of bereid de couscous. Schep vervolgens de amandelen en het groen van de lente-ui door de rijst of couscous.

Giet na 20 minuten de kokosmelk door het stoofpotje, warm kort mee (niet meer koken) en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi het gerecht met koriander!

 

Overgenomen met toestemming van: http://vegetarischeteniseenfeest.wordpress.com

 

 

Geplaatst in Categorie: Hoofdgerechten
Pagina: 1 van 1

Reacties

Er zijn geen reacties, wees de eerste om er een te plaatsen.

Plaats een reactie

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Website

Meest bekeken