Voedingsmiddelen overzicht
16
Yoghurt
Yoghurt is een melkproduct dat op gecontroleerde manier gefermenteerd en verzuurd is. De fermentatie van de yoghurt gebeurt door het toevoegen van twee melkzuurbacteriën, de zogenaamde levende yoghurtcultuur:


[Verder lezen...]

16
Kwark
Kwark is een soort heel verse kaas. In het Frans is de naam dan ook gewoon verse kaas (fromage frais). De melk wordt aangezuurd met melkzuurbacteriën, waarna er stremsel aan wordt toegevoegd. Na 24 uur verzuren en stremmen op kamertemp...


[Verder lezen...]

16
Karnemelk
Van oudsher wordt karnemelk gemaakt door het karnen van verzuurde room. Hierbij wordt bijvoorbeeld in een hoge kuip, de karnton, de verzuurde room met een stok op en neer gestoten. Tijdens dit proces klontert het melkvet samen doordat de ve...


[Verder lezen...]

16
Kaas
Kaas is een voedingsmiddel gemaakt van melk. Kaas wordt in verreweg de meeste gevallen gemaakt van koemelk, maar er bestaat ook geitenkaas en schapenkaas. Bij het maken van kaas worden de vaste stoffen in de melk (eiwitten, vetten en minera...


[Verder lezen...]

16
Ei
De eieren die wij eten komen vrijwel altijd van kippen. Een ei bestaat uit een schaal van kalk, eiwit en een dooier. De schaal is bruin of wit, afhankelijk van het ras van de kip. In Nederland worden bijna alleen eieren uit eigen land ver...


[Verder lezen...]

16
Tofoe
Tofoe of tofu is een eiwitrijk sojaproduct. In Nederland is de uitspraak overgenomen van het Japanse woord tōfu. Tofoe wordt gemaakt van de zaden van een peulvruchten van een plant die al meer dan 3000 jaar in China wordt verbouwd. Terwijl ...


[Verder lezen...]

16
Lijnzaad
Lijnzaad is het zaad van vlas. Vlas is een van de eerste plantensoorten die op grote schaal zijn verbouwd. Voornamelijk vanwege de mogelijkheid er textiel van te maken. Het gebruik van lijnzaad als voedsel is waarschijnlijk even oud als de ...


[Verder lezen...]

Geplaatst in: Noten en zaden
Pagina 1 van 5Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  Volgende   Laatste   
Meest bekeken
Interessante Boeken